NYHETER I KRONOLOGI

Dunkel - Göteborgs Mörk Lager

Dunkel är bryggd med en del mörkmalt som ger lätt brända och rökiga toner, trippeldekoktion och tysk kvalitetshumle ger en klassisk mörk lageröl. Ölet släpptes på Systembolaget 6 oktober i över 180 butiker.

(2020-09-05)

Men vad har hänt? Har vi månne åkt på en ny dansk skalle?

Kanske det, kanske... Vi väljer dock att se på saken som framhävande av det vackra skeppet genom att avlägsna skymmande text. Från och med nu heter det goda ölet officiellt GBG Götheborg och är åter på bolaget.

(2020-06-01)

GBG BLÅ - ett samarbete med ostindiefararen Götheborg

Vi lever för gediget hantverk, tradition och stora drömmar. För oss är Götheborg det mest praktfulla bevis på att envis kamp och innerligt engagemang ger ny vind i seglen.

GBG Blå är ett svalkande ljust lageröl av göteborgare, för göteborgare och alla som önskar att de vore göteborgare.

Läs gärna Beernews artikel premärsmakningen under GBG Beer Week.

GBG BLÅ säljs lokalt på Systembolaget och går att beställa styckvis och fraktfritt till hela landet.

(2020-03-31)

Dubbelt Guld!

Vår Lakrtitsstout kammade hem guld i klassen Imperial Porter/Stout under Uppsala Beer & Whisky. Dessutom utsågs denna maffiga stout på 10,3 % som är späckad med rålakrits till festivalens bästa öl! 

Den har hittills bara funnits i småbatcher, men nu funderar vi på att brygga ölet i större skala.

Läs mer på Beernews.se

Fotot: Beernews, Ronny Karlsson

(2020-02-25)

Fortsatt expansion

Saxat från Beernews.se: 

Kapaciteten ska ökas rejält hos Göteborgs Nya Bryggeri. Två tankar på 18000 liter vardera ska bara hantera bryggeriets Starkpilsner, som säljer rekordbra. 
Säljsiffrorna under de senaste månaderna pekar mot att ölet kan ta sig in bland de 100 mest sålda ölen hos Systembolaget, en lista som inget svenskt hantverksbryggeri fanns med på i fjol. Läs hela artikeln här.

Måndagen den 2 juli installerade vi en ny kombitank på 18 500 liter.

(2018-07-03)

Go' morgon världen!

Vår populära IPA har fått ny design. Du hittar go' IPA på över 120 systembolag och går att beställa styckvis och fraktfritt.

(2018-06-14)

Idag den 1 juni är en stor dag för oss. Nu är tre av våra ekologiska hantverksöl i Systembolagetsordinarie sortiment.

(2018-06-01)

Kreativiteten ska flöda!

Sedan vår bryggare Linus Pilebrand kom till oss för ett halvår sedan har han varit motorn i  två spännade projekt: GBG Brew och fatlagring av öl. 

GBG Brew är ett nytt varumärke för öl som kommer att bryggas på ett mindre bryggverk som Linus konstruerat och ölet ska jäsas på två tankar som rymmer 500 liter vardera. Allt går på hjul så det är lätt att flytta runt. Ambitionen är att brygga paralellt med det större brygderna på 5000 liter och att hela tiden ha nya spännande fatöl på krogen. Om ett öl blir riktigt väl mottaget kan vi lätt skala upp och tappa på flaska.

(2018-03-19)

Storslam på Porterfestivalen

Porter Fenix vann både som bästa "Frukostporter" och som "Starkporter". Vi är extra glada att besökarna röstade fram vår Imperial Vanilj Stout till en andraplats i kategorin Porter Stout Special 9-12% och faktiskt till en tredjeplats av "Bäst i festival"!

 

(2017-11-21)