Göteborgs Nya Bryggeri AB

Göteborgs Nya BryggeriGöteborgs Nya Bryggeri är bryggeriet som väcker och släcker törst. Vi är av göteborgare, för göteborgare och alla som önskar att de vore göteborgare. Vi både bygger och brygger hållbart och med små ekologiska fotspår.

På J.A. Pripps Gata 2 hittar du vårt kära bryggeri. 

Det tog 13,5 år innan vörtkokningens underbara maltdofter åter kunde kännas på den här välkända adressen. Vi vill dock vara tydliga med att det nya bryggeriet inte riktigt är i samma skala som det fastigheten en gång byggdes för på 1970-talet. Göteborgs Nya Bryggeri är ett hantverksbryggeri som nästan helt och hållet inryms i det forna Frölundabryggeriets hjärta, brygghuset, och i den inre delen av den före detta jäs- och lagertank-källaren.

Idag brygger vi många olika öltyper från mörkaste porter till välhumlad modern lager. Starkpilsnern är det öl som säljer mest tätt följt av go' IPA. Under sommaren 2015 avslutades installationsarbetena i vårt bryggeri och två år senare installerar vi ett nytt ölfilter och två nya tankar för att möta en allt större efterfrågan.

Göteborgs - ett ekologiskt och hållbart bryggeri

Ölinvest

Bakom tankarna till bryggeriet står ett gäng före detta anställda på samma adress. Efter många års mognande har bryggeriet kommit på plats med hjälp av finansiering från Almi Invest Västsverige AB, Stiftelsen Understödskassan vid Lyckholms Bryggeri, grundarbolaget GNB Intressenter AB med Göteborgs Ölinvest, Prippklubben och genom att Ola Jonsson, med gedigen erfarenhet från Grebbestad Bryggeri, kom fram till att vi skulle sjösätta projektet tillsammans. 

Bli gärna medlem i föreningen som stöder oss: www.gbgolinvest.se 

Tack!

Styrelsen och grundarna

topp

Nu är vi utmärkta - Årets företag!

Det är alltid kittlande kul att få uppmärksamhet.  Göteborgs Nya Bryggeri har blivit utmärkta med Högsbo-Sisjöns Företagarförenings vandringspris som årets företag. Motiveringen gillar vi: "Med ett stort mått av målmedvetenhet och entreprenörsanda samt ett fokus på kvalitet har Göteborgs Nya Bryggeri tagit sig fram på en konkurrensutsatt marknad med stor framgång. Genom sin placering i Pripps gamla lokaler har man även sett till att återuppta en gammal göteborgsk bryggeritradition." Vår vd Ola Jonsson är strålande glad tillsammans med företagarföreningens Lars Holst. Tackar för utmärkelsen. Nu jobbar vi vidare!Göteborgs Nya Bryggeri - årets företag Högsbo-Sisjöns Företagarförening.

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Logga in